Fransk Linsesuppe med Sopp og Spinat


Hva er det bedre enn en varm og smakfull suppe, når man komme tilbake fra tur i skogen, skitur eller fra jobb på en kald dag. Særlig hvis det er hjemmelaget med ferske ingredienser og ikke bare en blanding av pulversuppe med vann, som jeg synes at har det helt uten næringsstoff.

Denne fransk linsesuppe er fantastisk: smaker veldig god og er enkelt og fort å lage! Jeg bare gjorde en litt endring i den opprinnelige oppskriften: tilsatt rød-paprika og ikke brukte gulrøtter! Husk at dere kan alltid gjøre noe endring for å ha det mer passende til smaken deres. Let's start! 

Tid: Det tar ca. 40 minutter
Det passer 4 personer

Du trenger:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor gul løk, finhakket
  • 1 stor rød Paprika, hakket 
  • 2 kopper fersk Sopp, hakket 
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 kopper grønnsaksbuljong 
  • 1 kopp linser
  • 1/2 ts tørket timian
  • 2 kopper fersk Spinat, hakket
  • 2 ss Mel 
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts malt svart pepper
Slik gjør du det:
  1. Varm oljen i en kasserolle og tilsett løk, hakkede tomater, sopp, paprika og hvitløk og stek i 2 minutter. 
  2. Tilsett linser og grønnsaksbuljong til løk-blandingen og kok blandingen over middels varme i ca. 20 minutter eller til linsene er helt kokte. 
  3. Tilsett mel, salt og pepper og kok til suppen blir litt tykkere. 
  4. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ytterligere ca. 10 minutter. 
Kan serveres med yoghurt og litt chili pepper på toppen!

Enjoy! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar