Jeg liker hjemmelagede syltete grønnsaker; særlig for å spise om vinteren. Å sylte grønnsaker minner meg om gode barndomsminner. Å sylte grønnsaker virker ikke populært i Norge, synes jeg. Men syltete grønnsaker og pickles brukes mye i andre land, særlig i Øst-Europa, ved Middelhavet og i Midtøsten.
En av mine favoritter blant syltete grønnsaker er syltet rødkål. Jeg foretrekker å sylte den fremfor å kjøpe denne og jeg tror også det er sunnere. Det tar ikke masse tid å lage den og det er veldig lett. Hvis dere tenker på en fin julegave til venner og familie, kan dette være løsningen! :-) Man kan sylte ulike grønnsaker med forskjellige smaker og farger, og de blir veldig fine. Ok, let's start!
Se på de fine fargene! |
Tid: Det tar ca. 30 minutter
Du trenger:
- 1 mellomstor Rødkål - kuttet i biter
- 4 kopper Vann
- 1/2 Kopp Eple Cider Vinaigrette
- 3 ts Salt
- 2 Hvitløksfedd
- Et stort Glass
- Bland vann, salt og vinaigrette i en gryte. Kok ved høye varme. Når blandinger koker, skru av varmen og la den stå til den blir lunken (personlig bruker jeg blandingen litt varmere enn lunken).
- Fyll glasset med biter av rødkål - helt tett.
- Hell vann-blandingen i glasset til glasset er helt fullt.
- Lukk lokket og la glasset stå i skapet 4-5 dager (etter lokket åpnes, må glasset stå i kjøleskapet).
Enjoy! :-)
Hei. Takk for kule oppskrifter. Var på fin resturant er om dagen og fikk servert løk syltet med bringebær til entrecote. Da kan man følge denne oppskriften her, kanskje ? Skal prøve, senere i sommer :-)Hilsen Per Øyvind
SvarSlett