Fylt Aubergine med Kjøttdeig og Yoghurtsaus


Dette er en libanesiske hovedrett, og er veldig veldig velsmakende. En ting om aubergine: Når matlaging, huden den hvite aubergine må skrelles av. Men dette er ikke nødvendig når matlaging lilla aubergine. I tillegg, lilla aubergine er mer søt og smakfull.

Jeg gjorde en liten endring i den opprinnelige oppskriften. Jeg brukte mindre fett og ingen brødstykker på toppen. Du kan servere den med varm ris, flatbrød eller kanskje kokt potet. Ok, let's start! :-)
Passelig for 3 personer
Tid: Det tar ca 60 minutter

Du trenger:

  • 3 Auberginer av medium størrelse
  • 4 ss Raps Olje (til steking) - eller andre oljer du bruker vanligvis
  • 1 stor Løk - finhakket 
  • 1 ss Smør
  • 300 g Kjøttdeig
  • 3 Hvitløkfedd - skrelt og finhakket
  • 1/4 kopp Kjøttbuljong 
  • 1 1/2 kopper Yoghurt (320 g)
  • 2 ss malt Mynte
  • 1 ts Biffkrydder
  • 1 ts malt Spisskummen 
  • 1 ts malt Gurkemeie 
  • Salt og Pepper - etter smak 

Slik du lager:
  1. Del hver aubergine i to (på langs).
  2. Skjær og grav ut kjøttet fra auberginene med en liten kniv, og hold kjøttet til side. Hver aubergine skal se ut som to skåler med en ca 1 cm tykkelse. 
  3. Salt auberginenes skjell og kjøtt og sett til side (dette er for å ta ut den bitre jusen fra auberginene).
  4. Hell en spiseskje olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk inntil det blir mykt og lysebrunt.
  5. Tilsett kjøttdeig, gurkemeie, spisskummen og aubergine-kjøttet og stek til de blir brune og blandingen er myk, men ikke saftig.
  6. Til kjøttdeig-blandingen tilsettes kjøttbuljong , salt, pepper og biffkrydder. Kokes i 5 minutter før blandingen settes til side.
  7. Tilsett 4 ss vegetabilsk olje og stek aubergine-skjellene inntil gylne, men ikke myke. Fjern forsiktig auberginene og legg dem tett i rekke i en form.
  8. I en bolle blandes yoghurt, salt , pepper og mynte.
  9. Fyll kjøtt- og aubergine-blandingen i aubergine-skjellene og hell over yoghurt-blandingen. Jeg tilsetter også flere tomatskiver men det er valgfritt. Dekke fatet med et lokk. Pynt med stekte løk-skiver (valgfritt) og bak i en forvarmet ovn ved 175 C i ca 15-20 minutter eller til auberginene er kokt. 
Enjoy! :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar