Dette er en libanesiske hovedrett, og er veldig veldig velsmakende. En ting om aubergine: Når matlaging, huden den hvite aubergine må skrelles av. Men dette er ikke nødvendig når matlaging lilla aubergine. I tillegg, lilla aubergine er mer søt og smakfull.
Jeg gjorde en liten endring i den opprinnelige oppskriften. Jeg brukte mindre fett og ingen brødstykker på toppen. Du kan servere den med varm ris, flatbrød eller kanskje kokt potet. Ok, let's start! :-)
Passelig for 3 personer
Tid: Det tar ca 60 minutter
Du trenger:
- 3 Auberginer av medium størrelse
- 4 ss Raps Olje (til steking) - eller andre oljer du bruker vanligvis
- 1 stor Løk - finhakket
- 1 ss Smør
- 300 g Kjøttdeig
- 3 Hvitløkfedd - skrelt og finhakket
- 1/4 kopp Kjøttbuljong
- 1 1/2 kopper Yoghurt (320 g)
- 2 ss malt Mynte
- 1 ts Biffkrydder
- 1 ts malt Spisskummen
- 1 ts malt Gurkemeie
- Salt og Pepper - etter smak
Slik du lager:
- Del hver aubergine i to (på langs).
- Skjær og grav ut kjøttet fra auberginene med en liten kniv, og hold kjøttet til side. Hver aubergine skal se ut som to skåler med en ca 1 cm tykkelse.
- Salt auberginenes skjell og kjøtt og sett til side (dette er for å ta ut den bitre jusen fra auberginene).
- Hell en spiseskje olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk inntil det blir mykt og lysebrunt.
- Tilsett kjøttdeig, gurkemeie, spisskummen og aubergine-kjøttet og stek til de blir brune og blandingen er myk, men ikke saftig.
- Til kjøttdeig-blandingen tilsettes kjøttbuljong , salt, pepper og biffkrydder. Kokes i 5 minutter før blandingen settes til side.
- Tilsett 4 ss vegetabilsk olje og stek aubergine-skjellene inntil gylne, men ikke myke. Fjern forsiktig auberginene og legg dem tett i rekke i en form.
- I en bolle blandes yoghurt, salt , pepper og mynte.
- Fyll kjøtt- og aubergine-blandingen i aubergine-skjellene og hell over yoghurt-blandingen. Jeg tilsetter også flere tomatskiver men det er valgfritt. Dekke fatet med et lokk. Pynt med stekte løk-skiver (valgfritt) og bak i en forvarmet ovn ved 175 C i ca 15-20 minutter eller til auberginene er kokt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar