Marokkansk Linser og Gulrot Suppe


Jeg lager denne marokkansk suppe ganske ofte. Det er en perfekt lunsj eller middag om vinteren. Denne marokkansk suppe er ikke sterk men har en god balansert av forskjellige krydder som gir det en fantastisk aroma og smak. Jeg tilsetter granateple saus som er ikke i den opprinelige oppskriften. Men det blir bare genial, synes jeg! I tillegg er det veldig lett og rask til å lage. Jeg serverer denne suppen med foccacia brød og yoghurt og de blir en herlige kombinasjon! Se oppskriften for foccacia brød her.
Så, just try & see it for yourself! :-)


Tid: Det tar ca. 30 minutter
Passer for 4 personer

Du trenger:
  • 2 ss Oliven Olje
  • 1 Løk - finhakket 
  • 2 Hvitløksfedd - finhakket 
  • 5 store Gulrøtter - kjært i store kuber 
  • 1 ts malt kummin 
  • 1 ts Gurkemeie 
  • 2 ts malt tørket Koriander
  • 1/2 ts Kajennepepper
  • 1 1/2 kopp Linser 
  • En boks (ca 200 g) hakkede Tomater
  • 3 kopper Grønnsaksbuljong
  • 4 ss Granateple saus (valgt fri) 
  • Salt og Pepper - etter smak
Slik gjør du det: 
  1. Varm oljen over medium varme og tilsett løk og hvitløksfedd og stek til de er myke. 
  2. Tilsett alle kryddere. 
  3. Tilsett gulrøtter til løk-blandingen og stek i ytterligere ca 5 minutter. 
  4. Tilsett grønnsaksbuljong, hakkede tomater og linser til gulrot-blandingen. Småkoke i ca 20 minutter eller til linser og gulrøtter er myke. 
  5. Tilsett granateple saus og bland suppen med en stavmikser for å få en kremet konsistens. 
  6. Tilsett salt og pepper og servere med yoghurt eller fersk sitronsaft og fersk varm brød. 
Enjoy! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar