Ovnsstekt Paprika med Couscous

Bilde fra Ella Foto

Dette ovnsstekt paprika er en av mine favoritt hovedretter. Jeg liker couscous veldig mye. Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete (Wikipedia) og er veldig lett å lage. Vanligvis lager jeg denne oppskriften når jeg har gjest. Fordi det kan lages veldig rask og er samtidig veldig krydret og velsmakende. Ok, let's start! :-)

Tid: Det tar ca 60 minutter
Passer for 4 personer

Før kommer osten! - Bilde fra Ella Foto

Ingredienser:
  • 5 stør Paprika - forskjellige farger 
  • 2 ss Olivenolje - pluss ekstra til smøring
  • 200 g Kjøttdeig
  • 1 Løk - hakket
  • 2 Hvitløkfedd - finhakket 
  • 1 ts Gurkemeie
  • 1 ts malt smoked Paprika 
  • 1 ts din favoritt Krydder-blanding
  • 1/2 ts  malt Spisskummen 
  • 1/3 malt Ingefær
  • 1 kopp Couscous 
  • 2 kopper Vann 
  • 10 skiver Ost 
  • 2 1/2 kopper Tomatsaus (bland 1 1/2 kopp vann med 1 kopp tykk tomat pure) 
  • Salt og Pepper - etter smak 
Slik gjør du:

  1. Skjær paprikaene i to på langs, og fjern hinner og frø. 
  2. Kok opp vannet, tilsatt litt salt og couscous. Trekk pannen til side, og la stå med lokket på i 5-8 minutter til alt vannet er trukket inn i grynene. Bruk en gaffel til å skille kornene. Sett den til side. 
  3. Stek løk og hvitløkfedd over middels varme i ca 3 minutter.
  4. Tilsett grukemeie, krydder-blanding, spisskummen, salt, pepper og ingefær til løk-blandingen og stek ytterligere i ca. 2 minutter. 
  5. Tilsett kjøtt til løk-blandingen og stek ytterligere i ca. 10 minutter.
  6. Bland couscous og smoked paprika med kjøtt-blandingen. 
  7. Fyll paprikaene med couscous-blandingen og topp med ost.
  8. Hell tomatsausen i en stor smurt ovnfast fat og sett paprikaene ned på den. 
  9. Stek paprikaene i forvarmet ovn ved 200 C i 30 minutter, eller til paprikaene er myke og litt brune rundt kantene. 
Enjoy! :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar