Bilde fra Ella Foto |
Dette ovnsstekt paprika er en av mine favoritt hovedretter. Jeg liker couscous veldig mye. Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete (Wikipedia) og er veldig lett å lage. Vanligvis lager jeg denne oppskriften når jeg har gjest. Fordi det kan lages veldig rask og er samtidig veldig krydret og velsmakende. Ok, let's start! :-)
Tid: Det tar ca 60 minutter
Passer for 4 personer
Før kommer osten! - Bilde fra Ella Foto |
Ingredienser:
- 5 stør Paprika - forskjellige farger
- 2 ss Olivenolje - pluss ekstra til smøring
- 200 g Kjøttdeig
- 1 Løk - hakket
- 2 Hvitløkfedd - finhakket
- 1 ts Gurkemeie
- 1 ts malt smoked Paprika
- 1 ts din favoritt Krydder-blanding
- 1/2 ts malt Spisskummen
- 1/3 malt Ingefær
- 1 kopp Couscous
- 2 kopper Vann
- 10 skiver Ost
- 2 1/2 kopper Tomatsaus (bland 1 1/2 kopp vann med 1 kopp tykk tomat pure)
- Salt og Pepper - etter smak
- Skjær paprikaene i to på langs, og fjern hinner og frø.
- Kok opp vannet, tilsatt litt salt og couscous. Trekk pannen til side, og la stå med lokket på i 5-8 minutter til alt vannet er trukket inn i grynene. Bruk en gaffel til å skille kornene. Sett den til side.
- Stek løk og hvitløkfedd over middels varme i ca 3 minutter.
- Tilsett grukemeie, krydder-blanding, spisskummen, salt, pepper og ingefær til løk-blandingen og stek ytterligere i ca. 2 minutter.
- Tilsett kjøtt til løk-blandingen og stek ytterligere i ca. 10 minutter.
- Bland couscous og smoked paprika med kjøtt-blandingen.
- Fyll paprikaene med couscous-blandingen og topp med ost.
- Hell tomatsausen i en stor smurt ovnfast fat og sett paprikaene ned på den.
- Stek paprikaene i forvarmet ovn ved 200 C i 30 minutter, eller til paprikaene er myke og litt brune rundt kantene.
Enjoy! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar