Quinoa med Ost og Tomat


I dags mat er med Quinoa. Quinoa er min nyt favoritt. Quinoa er et frø fra Sør-Amerika og har vært en viktig ingrediens i maten til befolkning i disse områder. Men i Norge er quinoa noe helt nyt. Quinoa er glutenfritt og er rikt på magnesium, kalsium, protein og aminosyrer i tillegg til flere typer av vitamin B. Det smaker også fantastisk! Let's start!

Tid: Det tar ca. 30 minutter
Passer for 2 personer




Du trenger:
  • 1 kopp Quinoa
  • 2 kopp Vann 
  • 1/2 revet Ost (blandes med tomatsausen) + 1/3 kopp revet Ost (for toppen) 
  • 1/2 kopp Cherry Tomater - halv hver tomat 
  • 1/3 kopp hakket Løk
  • 2 hvitløkfedd - finhakket
  • 1 ss Tomat Pure
  • 1 ts malt Basilikum 
  • 1/3 ts malt Rød Chili 
  • 1/2 kopp Kylling- eller Grønsaker-kraft 
  • 2 ss Oliven Olje 
  • Salt og sort Pepper - etter smak 
Slik gjør du:
  1. Kok vann med litt salt i en gryte med lokk. Husk at for å koke quinoa bruker vi dobbelt mengde vann f. eks. 2 kopp quinoa med 4 kopp vann. 
  2. Tilsett quinoa, når vann kokes og slå av varmen med lokken på. Sett den til side for ca 15 minutter eller til vann er helt suget. Den er ferdig når de små "halene" (frøspirene) har kommet fram.
  3. Tilsett oliven olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløkfedd til oljen og stek til løken er lys gylne.
  4. Tilsett tomat pure og cherry tomater til løk-blandingen og stek i ytterligere 2 minutter. 
  5. Tilsett kyllingkraft, chili, basilikum, salt og pepper til tomat-blandingen og kok i 2 minutter. 
  6. Ta stekepanne fra varmen og bland osten til tomat-blandingen. 
  7. Bland tomat-blandingen med quinoa og topp med ost og 3 eller 4 halv cherry tomater.
  8. Stek i ovnen ved grill-programmet i ca. 2 minutter eller til osten er gylne.  
Enjoy! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar