Koreanske Dampet Aubergine og Soya Saus


Jeg er veldig glad i aubergine og koreansk mat. Så, denne side dish er perfekt for meg. Det er velsmakende og veldig sunt. I tillegg er det veldig veldig lett å lage og tar nesten ingen tid. Man kan spise det med ris og ovnsbakt fisk eller biff-nudler. Hvis dere ikke er kjent med auberginer og lurer hva slags mat som kan lages med de, er denne oppskriften et perfekt utgangspunkt. ;-) Let's start!

Tid: Det tar ca. 15 minutter
Det passer for 3 personer

Vegetar Indisk Ris med Feta Ost

Flere dager siden jeg leste i Aftenposten at det å spise mer enn 500 gram rød-kjøtt per uke betyr høyre risiko for kreft! Og 500 gram er den grensen og Nordmenn bruker gjennomsnitt to ganger mer! Det er ikke bra, synes jeg. Så jeg bestemte å ha mer vegetar oppskrifter her på bloggen min. Dere kan, for eksempel, ha vegetar middag en gang per uke.
Jeg prøve å spise bare vegetar mat (pluss egg og ost) i løpet av uke og vanlig mat med kjøtt på helgene. Det er en lett diet å følge og mye mye sunnere enn å spise kjøtt hver dag. Vegetar mat kan være like velsmakende og spennende som mat med kjøtt. Vi må bare bruke litt tid og lære oss om det! Ja, ja, jeg vet alle er veldig opptatte og har ingen tid, men hvis nå ikke bruker man litt tid og litt penger på sunnere mat, skal bruke masse tid og penger senere hvis man blir dårlig syk!

I dag oppskrift er en skikkelig fin vegetar indisk ris-blanding! Denne risen er super velsmakende og er ikke så sterk. Jeg tilsett ekstra ingredienser til opprinnelige oppskrift for mer smak og næringsrik. Jeg også stekt egg til servering med ris. Ok, Let's start :-)

Tid: Det tar ca. 30  minutter
Det passer for 2 personer 

Alfredo Pasta med Kantarell Sopp


Jeg elsker høst, når sola skinner! Gul, rød, og grønn trærne med en blå himmel på bakgrunn! Helt fantastisk!  Jeg begynte dagen med meditasjon og Kundalini Yoga før å begynne med hverdags jobben og nå skal jeg bake en super god middag!  Men før å gi oppskriften, skal jeg si en ting om Kundalini yoga: det er helt fantastisk (men man skal finne rett instruktør!). Kundalini yoga gir positiv energi og er avslappende og har stor fokus på pust! Å puste riktig og dyp for flere minutter per dag er en viktig måte å ha bedre helse og mer energi. Unlike a cup of coffee that brings you up and brings you down, yoga gives you energy for the whole day!

Ok, nå skal vi begynne med matlaging! Denne Alfredo pasta med kantarell sopp er helt fantastisk. Jeg elsker alfredo pasta. Jeg tenkte å blande den med kantarell sopp for å ha en smak av høst! :-) Let's start!



Tid: Det tar ca 35 minutter
Passer for 2 personer

Hjemmelaget Syltet Rødkål


Jeg liker hjemmelagede syltete grønnsaker; særlig for å spise om vinteren. Å sylte grønnsaker minner meg om gode barndomsminner. Å sylte grønnsaker virker ikke populært i Norge, synes jeg. Men syltete grønnsaker og pickles brukes mye i andre land, særlig i Øst-Europa, ved Middelhavet og i Midtøsten.

En av mine favoritter blant syltete grønnsaker er syltet rødkål. Jeg foretrekker å sylte den fremfor å kjøpe denne og jeg tror også det er sunnere. Det tar ikke masse tid å lage den og det er veldig lett. Hvis dere tenker på en fin julegave til venner og familie, kan dette være løsningen! :-) Man kan sylte ulike grønnsaker med forskjellige smaker og farger, og de blir veldig fine. Ok, let's start!

Ha det Teflon og Non-stick Panner og Gryter



Vi har lest og hørt mange ganger i de siste flere årene at teflonpanner er ikke helt bra å bruke. Jeg vet ikke hvorfor jeg personlig har ikke tenkt på det mye uansett!  Forskere sier at de anbefaler ikke å bruke teflonpanner - særlig gamle panner. Man kan finne mye artikler om meget farlige stoffer at teflonpanner slipper ut under vanlig oppvarming ved bruk av kjøkkenpanner. Disse stoffer fra stekepanner med syntetisk belegg dreper småfugler (TU), så kan det ikke være farlig for oss?! Jeg har lest mange artikler om dette tema. Flere av stoffene, som slippes ut fra teflon, er påvist å være kreftfremkallende, gi reproduksjonsskader, fødselsdefekter eller andre alvorlige skader.

Jeg har lest i Dagbladet at det ble forbudt å produsere, importere, eksportere og omsette forbrukerprodukter og tekstiler som inneholder PFOA i EU fra 2014 (Kan lese hele artikkelen her). Men jeg vil gjerne være på den sikre side og ikke bruke de i det hele tatt. Fordi de er uansett ikke ble helt bevis at nå det er ingen farlig stoff i teflon. Så, sa jeg i går ha det til min teflon-type panner og gryter. Jeg bruker Stainless Steel i stedet for de. Jeg så på forskjellige nettsider og fant ut at Stainless Steel er mer tryg enn alle andre valg, sammen med de som bruker støpejern f. eks.
Le Creuset. Støpejernsgryter er generelt dyre, så jeg bruker mest Stainless Steel! Nå jeg føler meg mye bedre og tenker ikke jeg gir kreft til de som jeg elsker med bruk av teflon! Så glad i mine nye Stailess Steel panne og gryter! :-) 

Jeg håper dere også kaste alle gamle teflon panner og gryter og begynner å bruke stainless steel panner eller støpejernsgryter. Selv om dere er ikke helt enige med alle artikler om dette tema, i det minste det er fint å være på den sikre side! 

Ha fortsatt fantastisk og gledelige øyeblikker!