Koreanske Dampet Aubergine og Soya Saus


Jeg er veldig glad i aubergine og koreansk mat. Så, denne side dish er perfekt for meg. Det er velsmakende og veldig sunt. I tillegg er det veldig veldig lett å lage og tar nesten ingen tid. Man kan spise det med ris og ovnsbakt fisk eller biff-nudler. Hvis dere ikke er kjent med auberginer og lurer hva slags mat som kan lages med de, er denne oppskriften et perfekt utgangspunkt. ;-) Let's start!

Tid: Det tar ca. 15 minutter
Det passer for 3 personer
Du trenger: 
3 store Auberginer - delt i to på langs og deretter delt diagonalt i 7 cm store ruter
2 kopper Vann
2 Vårløk - finhakket
2 Hvitløkfedd - finhakket
3 ss Soy Saus (Eller 1 ss Soy Saus og 1 ss Fisk Saus)
1 ss Sesamolje
1 ts Kajennepepper
Salt - en klype

Slik gjør du:
  1. Kok 2 kopper vann i en pot. Dampe Aubergine over kokende vann til de er helt kokt men ikke så myke og sett til side til avkjøling (Aubergine må kokes over dampen og ikke direkte i vann).
  2. Bland i en bolle hvitløk, vårløk, soy saus og sesamolje for lage hvitløk-saus.
  3. Trevl hver aubergine-biter i to med hendene og bland dem med hvitløk-sausen.
Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar