Stekt Makrell med Soyasaus


Liker du å spise sunn makrell, men liker ikke lukten? Her er en fin oppskrift for deg! Gurkemeie tar bort den sterke lukten av makrell. I tillegg gir soyasaus og sitronsaft makrell en fin smak.

Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 15 minutter 
Du trenger:
  • 3 Makrell av medium størrelse - rengjør og skjær i biter på ca 8cm hver (med skinn)
  • 3 ss Sitronsaft
  • 4 ss Mel
  • 1 ts malt Gurkemeie 
  • Salt og Pepper - etter smak
  • 4 ss Soyasaus 
  • 2 ss Olivenolje 
Slik lager du:
  1. Legg fiskene i en skål og tilsett sitronsaft og bland godt.
  2. På en tallerken blandes mel, gurkemeie, salt og pepper. Fiskene legges en etter en i mel-blandingen og vendes slik at blandingen fester seg på alle sider.
  3. Velg en stekepanne som er stor nok til at fiskene kan ligge i ett lag. Ha i olje når pannen holder middels varme, og når oljen er varm legges fiskene i pannen. 
  4. Stek makrellen i 5 minutter på hver side.
  5. Hell soyasaus over fiskene og øk varmen. La det nå koke i ytterligere 2 minutter. 
  6. Fiskene kan gjerne serveres med ekstra soyasaus.
Enjoy! :-) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar