Liker du å spise sunn makrell, men liker ikke lukten? Her er en fin oppskrift for deg! Gurkemeie tar bort den sterke lukten av makrell. I tillegg gir soyasaus og sitronsaft makrell en fin smak.
Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 15 minutter
Du trenger:- 3 Makrell av medium størrelse - rengjør og skjær i biter på ca 8cm hver (med skinn)
- 3 ss Sitronsaft
- 4 ss Mel
- 1 ts malt Gurkemeie
- Salt og Pepper - etter smak
- 4 ss Soyasaus
- 2 ss Olivenolje
Slik lager du:
- Legg fiskene i en skål og tilsett sitronsaft og bland godt.
- På en tallerken blandes mel, gurkemeie, salt og pepper. Fiskene legges en etter en i mel-blandingen og vendes slik at blandingen fester seg på alle sider.
- Velg en stekepanne som er stor nok til at fiskene kan ligge i ett lag. Ha i olje når pannen holder middels varme, og når oljen er varm legges fiskene i pannen.
- Stek makrellen i 5 minutter på hver side.
- Hell soyasaus over fiskene og øk varmen. La det nå koke i ytterligere 2 minutter.
- Fiskene kan gjerne serveres med ekstra soyasaus.
Enjoy! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar