Egg med Tomat og Fetaost - Inspirert fra Shakshuka


Ok, for en søndags frokost eller lunsj er det ingenting bedre enn sunn og velsmakende Shakshuka som lages med egg og tomat. En kryddret og lys start på dagen! Jeg gjorde litt endring i den opprinnelige oppskriften. For eksempel, noe liker ikke mye løk, så jeg brukte paprika istedenfor den. I tillegg burkte jeg feta ost og spinat som er ikke ofte i den opprinnelige oppskriften. Men en ting er sikkert, denne tomat og egg Shakshuka blir enda bedre med fetaost og spinat! Ok, nå, let's start!

Passer for 2 eller 3 personer
Tid: Det tar ca.  20 minutter


Du trenger:
  • 3 eller 4 Egger
  • 4 store Tomater  
  • 1 stor Paprika - skjært i små biter 
  • 1 kopp fersk Spinat - skjært 
  • 100 g Fetaost - skjært i små biter 
  • 1 Hvitløksfedd - finhakket 
  • 1 ss Smør - for steking 
  • 1 ts Salt
  • 2 ts svart Pepper
  • 1/2 ts Muskat 
  • 1/2 ts malt Ingefær 
  • 1 ss stekt Løk 
  • 1 ts malt Smoked Paprika 
Slik gjør du:
  1. Varm smør i en stekepanne. Tilsett paprika biter og hvitløksfedd til smør og stek i ca 2 minutter. 
  2. Mens paprika stekes, skjær tomater i små biter og tilsett dem til paprikaen. 
  3. Kok tomat-blandingen til tomater er kokt. 
  4. Tilsett salt, svart pepper, muskat, ingefær, stekt løk, fetaost og spinat til tomat-blandingen, bland godt og stek i ytterligere ca 2 minutter.
  5. Knekke egger på toppen av tomat-blandingen og dryss smoked paprika. Kok eggene i ca 5 minutter eller de er helt kokt. Serveres med fersk brød. 
Enjoy! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar