Egg med Tomat og Fetaost - Inspirert fra Shakshuka


Ok, for en søndags frokost eller lunsj er det ingenting bedre enn sunn og velsmakende Shakshuka som lages med egg og tomat. En kryddret og lys start på dagen! Jeg gjorde litt endring i den opprinnelige oppskriften. For eksempel, noe liker ikke mye løk, så jeg brukte paprika istedenfor den. I tillegg burkte jeg feta ost og spinat som er ikke ofte i den opprinnelige oppskriften. Men en ting er sikkert, denne tomat og egg Shakshuka blir enda bedre med fetaost og spinat! Ok, nå, let's start!

Passer for 2 eller 3 personer
Tid: Det tar ca.  20 minutter

Hjemmelaget Spinat og Yoghurt Dipp

Her kommer en fantastisk dipp eller side dish! Jeg serverer det med ris og kjøtt, når maten trenger noe saus eller noe side dish. Men det blir like godt som dipp med tortilla chips. Denne dipp er utrolig velsmakende og lett å lage. En fin blanding av spinat og yoghurt med ekstra 'kick' fra hvitløksfedd. Jeg vanligvis lager den en dag før jeg vil bruke den. Det blir bedre og mer smak sånn. Men det er helt greit å lage dippen og bruker den umiddelbart. Ok, let's start!


Det tar ca. 10 minutter

Spansk Paella med Kylling og Couscous

I dag var jeg fascinert med denne couscous middagen: så så så rask å lage og samtidig super velsmakende! Jeg liker paella med kylling og ris, men det er like godt med couscous, synes jeg. Særlig når skal en lage mat etter å komme tilbake fra jobb og har ikke så mye tid! Denne paella er min egen versjon, så jeg brukte ikke f. eks. chorizo (prøver å bruke mindre pølse og sånn typer mat), men dere kan tilsette chorizo, hvis dere vil.

Tid: det tar 20 minutter
Passer for 4 personer

Granateple Havregrøt med Mørk Sjokolade


For meg en varm og lett frokost er en viktig del av start på dagen om vinteren (vel rett etter meditasjon og av og til litt Yoga eller Qi Gong). Jeg er veldig glad i granateple og er veldig glad at nå er granateplesesongen igjen. Så denne granateple havregrøt er en av mine frokost-favoritter. Jeg bruker også 80% mørk sjokolade biter og chia frø som gir meg ekstra energi for å begynne en ny dag, og er en herlig kombinasjon! Ok, Let's start!



Passer for 1 - avhengig av hvor mye dere spisser frokost!
Tid: Det tar ca 10 minutter

Koreansk Nudler Kimchi Suppe


Nå kom endelig snøen! Det er utrolig fint og pent! Alt er hvit! Og jeg synes at det er ingenting bedre en rask og velsmakende nudler suppe på slik dager. Jeg sitter ved siden av peisen og trives min nudler suppe. Denne koreansk kimchi suppe er min favoritt hurtig lunsj (eller middag) om vinteren. Hvis dere liker japansk eller koreansk mat, dere skal alltid ha sesam olje og soya saus hjemme. Fordi de er veldig viktige ingredienser i asiatiske oppskrifter. I denne oppskriften trenger vi også kimchi. Jeg lager min egen kimchi, men dere kan kjøpe den fra invaderer butikker. Hvis dere ikke liker eller ikke har kimchi, kan lages uten kimchi også. Bare bruk mer chili flake is suppe. Den blir uansett godt og kansje ekstra godt med kimchi. Ok, let's start!


Det passer for 1 person
Tid: Det tar ca. 15 minutter

Spinat, Fetaost og Kjøttdeig Lasagne

Tenker på en romantisk 'candle-light dinner' hjemme om en lang og kald vinterkveld? Her er den perfekt oppskriften for den. Alle liker lasagne og denne deilig og genial lasagnen med spinat og fetaost tar smaken til neste nivå . Ikke kjøp den kjedelig og usunn ferdiglaget-lasagne! Denne oppskriften er super lett og utrolig velsmakende. Bare prøv! Let's start!



Passer for 4 personer
Tid: Det tar ca 40 minutter

Eple Chutney Uten Løk

 Ok, har dere flere ekstra mødene epler og vet ikke hva dere kan gjøre med dem? Eple chutney er perfekt løsning som går fint med grill mat, ovnsstekt kjøtt, indisk mat eller med brødskive og gulost. I motsetning til alle andre chutney oppskrifter, denne oppskriften er uten løk! Jeg liker det sånn bedre. Ok, let's start!

Tid: Det tar ca 25 minutter

Sjokoladepudding med Chiafrø


Alle liker søte rike velsmakende Sjokoladepuddinger. Men denne puddingen er ikke full av kalori, egg, og fett fra smør som alle andre puddinger! Velsmakende og kombinert med de små magiske sunnhetsbombene Chiafrø, er denne sjokoladepuddingen perfekt for alle. Særlig hvis dere har barn og ser etter et sunnere alternativ. Jeg fant oppskriften på en nettside, da jeg selv lette etter en sunnere pudding.


I tillegg liker jeg Chiafrø, som både er sunne og har mange fordeler. Blant fordelene er de en god kilde til protein og Omega 3. Som alltid må man spise med moderasjon og ikke 'overdo it', fordi det kan føre til allergiske reaksjoner å spise veldig mye.

Tid: Det tar ca 10 minutter å lage, og ca 30 minutter avkjøling
Passer for 4 personer