Hawaiian Paradise - Uten Sukker Hjemmelagde Is med Appelsin og Kokos



Nå er det sommer igjen! det er jo fantastisk vær: Sola skinner, fuglene singer og trærne er helt i blomst. Det er også tid for is og BBQ! Men for is side, jeg er helt mot vanlig is (i hvert fall mot å spise det ofte). Sukker er en virkelig farlig stoff og det mindre man brukes sukker, desto bedre. Her en interessant nettside, hvor dere kan lese mer om sukker 'dark side'. Selvfølgelig for mange (samme som jeg) er veldig vanskelig å helt kutte ut sukker. Men man kan, i hvert fall, bruker det minst mulig. Så her i sommeren deler jeg mange fine oppskrifter som dere kan bruker til å fornøye din is-lengte og samtidig unngå å spise så mye sukker. De laget jeg i dag etter en fantastisk 'yoga routine' på veranda. Yoga i natur og is etterpå: for en sommerkos! Ok, let's start!


Time: Det tar 15 minutter
Det er passelig for 2 personer 

Vietnamesiske Vårruller


Å snakke om sunn og 'clean eating', her kommer min favoritt: Vietnamesiske vårruller er fantastisk til lunsj, en lett middag eller som forrett! De er veldig sunne, uten gluten og fylt med masse ferske grønnsaker. Jeg liker å lage dem på kvelden for å ta med meg dagen etter som matpakke for lunsj. Dere kan lage vietnamesiske vårruller med eller uten reker. Tradisjonelt er det også med svinekjøtt, men siden jeg prøver å være pesco-vegetarianer bruker jeg ikke det. Nøkkelen til en fantastisk vietnamesisk vårrull-opplevelse er dippen, som skal serveres sammen med vårrullene. Uten denne dippen (eller sausen), er de nesten uten smak! Dippen lages med peanøttsmør og er veldig velsmakende. I den opprinnelige oppskriften brukes også Hoisin saus, men den gamle chilisausen er veldig god som erstatning. Også brukte jeg i denne oppskriften mange forskjellige ingredienser. Dere trenger ikke å ha alt samtidig (de som er valgfritt). Ok, let's start!

Tid: Det tar ca 20 minutter
Det passer for 2 personer 

Kuttet ut Kjøttet!



Fra i går kuttet jeg ut kjøtt og jeg er glad for det! :-) Jeg er nå pesco-vegetarianer. Det har vært en stund, som ville jeg gjøre det og det skjedde endelig. Det betyr at jeg spiser fortsatt egg og melkeprodukter og av og til fisk (men i ikke i stor mengde). Jeg prøver å kutte ut fisk også etterhvert.

Men hvorfor gjorde jeg det? Grunner er helsemessig og moralsk!

Fransk Linsesuppe med Sopp og Spinat


Hva er det bedre enn en varm og smakfull suppe, når man komme tilbake fra tur i skogen, skitur eller fra jobb på en kald dag. Særlig hvis det er hjemmelaget med ferske ingredienser og ikke bare en blanding av pulversuppe med vann, som jeg synes at har det helt uten næringsstoff.

Denne fransk linsesuppe er fantastisk: smaker veldig god og er enkelt og fort å lage! Jeg bare gjorde en litt endring i den opprinnelige oppskriften: tilsatt rød-paprika og ikke brukte gulrøtter! Husk at dere kan alltid gjøre noe endring for å ha det mer passende til smaken deres. Let's start! 

Tid: Det tar ca. 40 minutter
Det passer 4 personer

Chiapudding med Kokosnøttmelk og Appelsin


Jeg elsker en lett og næringsrik frokost. Det beste med denne oppskrift er at du kan lage det før du sove og har den på morgningen. Chiafrø har masse god næring (blant annet Omea-3) og derfor denne chiapudding er perfekt som en matbit etter trening. Man kan spiser denne chiapudding som en alternativ for sukker-rike dessert.



Tid: Det tar ca. 10 minutter 
Det passer for 3 eller 4 servering 

Fylt Aubergine med Kjøttdeig og Yoghurtsaus


Dette er en libanesiske hovedrett, og er veldig veldig velsmakende. En ting om aubergine: Når matlaging, huden den hvite aubergine må skrelles av. Men dette er ikke nødvendig når matlaging lilla aubergine. I tillegg, lilla aubergine er mer søt og smakfull.

Jeg gjorde en liten endring i den opprinnelige oppskriften. Jeg brukte mindre fett og ingen brødstykker på toppen. Du kan servere den med varm ris, flatbrød eller kanskje kokt potet. Ok, let's start! :-)

Foccacia Brød



Så min forrige oppskrift var en suppe som jeg sa at jeg serverer med foccacia brød. Her er en enkelt og deilig foccacia brød oppskrift som jeg bruker. Denne oppskriften er velidg lett å følge og alle ingredienser har du allerede på kjøkken! Så hvis du har lyst på en varm deilig brød med suppe, denne oppskriften er for deg!  Foccacia brød er også fint til salat og til grill mat! Men best til suppe! :-)



Tid: Det tar ca. 1 time og 40 minutter (1 time til heving)

Marokkansk Linser og Gulrot Suppe


Jeg lager denne marokkansk suppe ganske ofte. Det er en perfekt lunsj eller middag om vinteren. Denne marokkansk suppe er ikke sterk men har en god balansert av forskjellige krydder som gir det en fantastisk aroma og smak. Jeg tilsetter granateple saus som er ikke i den opprinelige oppskriften. Men det blir bare genial, synes jeg! I tillegg er det veldig lett og rask til å lage. Jeg serverer denne suppen med foccacia brød og yoghurt og de blir en herlige kombinasjon! Se oppskriften for foccacia brød her.
Så, just try & see it for yourself! :-)


Tid: Det tar ca. 30 minutter
Passer for 4 personer