Kylling med Yughurt - Asiatisk Kurma



Kurma er en rett med opprinnelse i Sør-Asia og Sentral-Asia som består av kjøtt, kylling eller grønnsaker i en krydret saus laget med yoghurt, fløte og nøtter. Dere kan ha Kurma med ris, brød eller poteter. Forresten, jeg lager det mindre sterkt enn originalt. Tradisjonelt er det veldig sterkt. Dere kan lage Kurma så sterk som dere vil! :)
Ett viktig krydder er Garam Masala. Gram Masala brukes særlig i forskjellige indiske og pakistanske retter og lukter veldig godt. Hvis dere ikke har det, kan dere bruke malt spisskummen, kanel og kardemomme. Eventuelt kan dere lage deres egen Garam Masala Krydder. Her er oppskriften.



Passe mengde for 2 personer
Tid: Det tar nesten 45 minutter

Du trenger:
  • 250 g beinfri, skinnfri Kylling - skjær i 4x4cm biter
  • Salt og sort Pepper - etter smak
  • 3 ss Rapsolje 
  • 1 gul Løk - hakket
  • 2 Hvitløksfedd - knust     
  • 1 ss fersk Ingefær - finhakket
  • 1/2 kopp Tomatsaus (jeg bruker kokt tomatpuré)
  • 3/4 kopp Kyllingkraft       
  • 1/2 kopp gresk Yoghurt      
  • 2 ts malt Garam Masala
  • 2 ss fersk Koriander - hakket 
Slik gjør du:
  1. I en stekepanne blandes olje, løk og hvitløk, før det brunes i 2 minutter.
  2. Tilsett kylling, salt og pepper til løk-blandingen, og stek til kyllingen er gyllenbrun (i ca 5-7 minuter). 
  3. Tilsett ingefær, Masala og tomatsaus, og stek i 2 minutter.
  4. Hell kyllingkraft over blandingen og kok på middels varme i ca 15 minuter, eller til kyllingen er myk.
  5. Da kyllingen er kokt fjernes stekepannen fra varmen, før yoghurt og koriander blandes inn (yoghurt skal ikke kokes!)
Enjoy! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar