Ris med Lamtykker - Afghansk Kabuli Pulao


Det var ikke om så lenge at jeg prøvde afghansk mat for første gang og det var ingen overaskelse at jeg kom til å elske afghansk mat som er rik med krydder som kummin og koriander, men er milder enn pakistansk eller indisk mat. Afghansk mat er alt om balansering og er skikkelig aromatisk.

Kabuli Pulao tar ris 'to the next level'. Risen er så aromatisk og deilig at jeg tror hvis dere smaker det en gang, kommer dere til å ha det igjen og igjen. Jeg endret litt målingene fra hva jeg fikk i originals oppskriften. Fordi jeg liker mindre ris og mer andre ting i min mat (ja, det har noe å gjøre med vekt!). Dette mat tar litt tid å lages, men det er verdt det. Ok, let's start! :-)
Tilpassing for 4 personer
Tid: det tar ca 1 time og 10 minutter

Du trenger:
  • 1 medium Løk - hakket
  • 500 g Lam etappe eller skulder, på bein, hakket i 6 cm store biter
  • 1 ss knust Hvitløk
  • 1 ss Salt
  • 4 kopper Vann
  • 1/4 kopp Sukker
  • 1 ts Garam Masala (Se oppskriften for Garam Masala)
  • 1/2 ts malt Kardemomme
  • 200 g Basmati Ris
  • 50 g Gulrøtter - skrelt og kuttet i batonger
  • 1/2 kopp Sultanas Rosin
  • 2 ts blandet slivered Mandler og Pistasj, til pynt
For du begynner forberede risen:
  1. Vaske risen med vann
  2. I en pot ta med vann til kokepunktet
  3. Tillsett 1/2 ts salt i vannet og deretter risen
  4. Kok risen for ca 10 minutter og den skyll med kaldvann og sett til side

Slik lager du:
  1. I et stekepanne stek løk, lamm for 3 minutter over høy varme og etterpå tilsett salt og tillegg vann og la det småkoke over middels varme for 20 minutter. Etterpå fjern lam fra pannen og sett til side. Forbeholder kjøtkraften.
  2. Da du venter at lam kokkes, i en liten kasserolle caramelise sukker over middels varme som betyr varme sukker til sukkeret er smeltet og røre det hele tiden til det er lys brun.
  3. Tilsette lammekraft, de resterende salt, garam masala og en klype kardemomme til sukkeret. rør nok til blandes.
  4. I en stekepanne stek gulrøtter med en klype salt og 1 ts olje over middels varme i 5 minutter og deretter tilsett rosiner og stek dem sammen for 2 minutter og sett den til side.
  5. I en stor kasserolle sett risen og hell sukker-kjøtt kraft over helle risen og tå på det med kardemomme-pulver, en klype garam masala, og gulrot mix og lam stykker.
  6. La potten være over middels varme i 10 minutter!
  7. Deretter kan du serverer den i en talerk pyntet med mandler og pistasj.
Enjoy! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar