Hummus - Ekte Hummus















Hummus eller houmous er en type mat man kan ha som dipp eller pålegg. De viktigste ingrediensene er kikerter og Tahini. Hummus er spesielt populært i Midtøsten og Nord-Afrika, og man antar det har opprinnelse derfra. Tahini kan kjøpes fra innvandrerbutikker. Hummus er ikke bare deilig, men også det er svært næringsrikt. 
Jeg liker hummus som pålegg til lunsj. Man kan lage hummus og lagre det i en boks med lokk i kjøleskap i nesten 2 uker. Ett tips før vi begynner; jeg bruker stavmikser og ikke vanlig blender for å blande erter. Jeg anbefaler det fordi det er mye lettere å lage det med stavmikser og det gir bedre konsistens! Så, let's start! :)


Tid: Det tar ca 15 minutter

Du trenger:
  • 425 gr kokte Kikerter (en boks)
  • 1/4 kopp (59 ml) fersk Sitronsaft, ca 1 sitron
  • 1/4 kopp (59 ml) Tahini
  • 5 Hvitløksfedd - knuste
  • 2 ss Olivenolje, pluss mer for servering
  • 1/2 til 1 ts Salt - etter smak
  • 1 ts malt Kummen
  • 2-3 ss Vann
  • Røkt Paprika-krydder - valgfritt for servering
Slik lager du:
  • I en bolle helles tahini og sitronsaft og det blandes i 1 minutt med stavmikser. Det gir tahini en lim-tekstur.
  • Tilsett olivenolje, hvitløk, kummenpulver og salt til tahini-blandingen og bland godt.
  • Tilsett halvparten av erter til tahini-blandingen og miks i 1 minutt. Skrap sidene og bunnen av bollen, og tilsett resten av ertene og miks i 2 til 3 minutter eller til blandingen er tykk og ganske myk (men ikke for myk, hummus skal ha litt konsistens).
  • Mest sannsynlig blir hummus enten for tykk eller den har fortsatt små biter av erter. For å bedre dette, hell 2 til 3 spiseskjeer vann til kikerterblandingen og miks med stavmikser i 2 minutter eller til konsistensen er perfekt.
  • Hell hummus på en tallerken og topp med olivenolje og paprika-krydder!
Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar