Moussaka er en av mine favorittmiddager. Moussaka fines i mange varianter, og er opprinnelig en Middlehavsrett. Vanligvis har Moussaka ett lag med potetmos, som er det øverste laget. Men jeg har ikke det i min oppskrift, fordi jeg liker å servere Moussaka med ris (ja, vi liker å ha ris med alt!). Jeg synes det går perfekt med ris. Jeg har også gjort en annen endring fra den tradisjonelle oppskriften. I stedet for å blande hvitløk, tomatpuré, tomatskiver og krydder én etter én, bruker jeg et glass taco-saus! Taco-saus har allerede alle ingrediensene vi trenger for Moussaka og er derfor enklere og raskere. Det vil spare dere en god del tid. Av og til må man prøve å forenkle oppskrifter (når det er mulig).
Forresten, hvis du er vegeterianer, kan du utelate kjøttdeig og bare bruke aubergine og potetmos. Det smaker fortsatt fantastisk, hvis du er en 'aubergine-lover' som meg! :)
Passe for 2 personer
Tid: Det tar ca. 1 time
Du trenger:
- 2 store Auberginer
- 1 Løk - finhakket
- 1 Hvitløksfedd - knust
- 300 g Kjøttdeig
- 1 glass Taco-Saus (ca 200 gram)
- 1 1/2 ss Sitronsaft
- 1 ts Kanel
- 1/2 ss av din utvalgte Krydderblanding - jeg bruker Biffkrydder
- 4 ss Gresk Yoghurt
- 1 kopp revet Gulost
- Salt og svart Pepper - etter smak
- Extra virgin Olivenolje - til steking av auberginer
- Varm ovnen til maks 250 C (stek lenger hvis ovnen din ikke kan varmes så høyt).
- Skjær auberginene i 1cm ringer. Pensle auberginene med olje og strø over salt.
- Sett dem inn i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne.
- Stek løk på middels varme i 2 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter.
- Tilsett kjøttdeigen til løken og stek til kjøttet er brunt, men ikke for tørr.
- Tilsett taco-saus til kjøttblandingen. Deretter tilsettes krydder og sitronsaft, før varmen settes ned til lav varme og blandingen kokes i ca. 10 minutter.
- For å lage moussaka oljes en ildfast form. Ett lag av auberginer legges på bunnen av fatet, og deretter ett lag av kjøttdeigblandingen. Dette repeteres til alle auberginene og kjøttdeig-blandingen har kommet i formen.
- Hell yoghurt over øverste lag og topp med ost. Det hele bakes i en halv time i en ovn som er forvarmet til 200 C.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar