Safran Lassi - Forfriskende Sommerdrikk



Sommeren nærmer seg og det passer godt med en sunn og frisk drikke til middag! Eventuelt kan denne lassien drikkes når man sitter i sola etter en lang dag på jobb eller etter trening. Lassi er superenkelt å lage. Det er én ting som er viktig og det er at den skal serveres 'chilled'. Alt du trenger å gjøre er å blande ingrediensene. Det er forskjellige typer av lassi, og jeg vil prøve å gi dere flere oppskrifter her på bloggen min. Men la oss begynne med denne Safran Lassi!

Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 10 minutter

Kylling med Yughurt - Asiatisk Kurma



Kurma er en rett med opprinnelse i Sør-Asia og Sentral-Asia som består av kjøtt, kylling eller grønnsaker i en krydret saus laget med yoghurt, fløte og nøtter. Dere kan ha Kurma med ris, brød eller poteter. Forresten, jeg lager det mindre sterkt enn originalt. Tradisjonelt er det veldig sterkt. Dere kan lage Kurma så sterk som dere vil! :)
Ett viktig krydder er Garam Masala. Gram Masala brukes særlig i forskjellige indiske og pakistanske retter og lukter veldig godt. Hvis dere ikke har det, kan dere bruke malt spisskummen, kanel og kardemomme. Eventuelt kan dere lage deres egen Garam Masala Krydder. Her er oppskriften.

Hummus - Ekte Hummus















Hummus eller houmous er en type mat man kan ha som dipp eller pålegg. De viktigste ingrediensene er kikerter og Tahini. Hummus er spesielt populært i Midtøsten og Nord-Afrika, og man antar det har opprinnelse derfra. Tahini kan kjøpes fra innvandrerbutikker. Hummus er ikke bare deilig, men også det er svært næringsrikt. 
Jeg liker hummus som pålegg til lunsj. Man kan lage hummus og lagre det i en boks med lokk i kjøleskap i nesten 2 uker. Ett tips før vi begynner; jeg bruker stavmikser og ikke vanlig blender for å blande erter. Jeg anbefaler det fordi det er mye lettere å lage det med stavmikser og det gir bedre konsistens! Så, let's start! :)


Ris med Lamtykker - Afghansk Kabuli Pulao


Det var ikke om så lenge at jeg prøvde afghansk mat for første gang og det var ingen overaskelse at jeg kom til å elske afghansk mat som er rik med krydder som kummin og koriander, men er milder enn pakistansk eller indisk mat. Afghansk mat er alt om balansering og er skikkelig aromatisk.

Kabuli Pulao tar ris 'to the next level'. Risen er så aromatisk og deilig at jeg tror hvis dere smaker det en gang, kommer dere til å ha det igjen og igjen. Jeg endret litt målingene fra hva jeg fikk i originals oppskriften. Fordi jeg liker mindre ris og mer andre ting i min mat (ja, det har noe å gjøre med vekt!). Dette mat tar litt tid å lages, men det er verdt det. Ok, let's start! :-)

Hjemmelaget BBQ Saus


Vel, en natt hadde jeg lyst på BBQ-saus (for min hamburger) og vi hadde ikke den hjemme. Så tenkte jeg å lage sausen meg selv. Jeg gikk gjennom forskjellige oppskrifter for å finne en veldig god og lett BBQ-saus oppskrift. Og endelig fant denne oppskriften. Denne saus passer bra for meg: rask og velsmakende! Å være ærlig, til denne kvelden visste ikke jeg at det er så enkelt å lage en velsmakende grillsaus hjemme (eller enda bedre og sunnere saus med hensyn til at hjemmelaget saus er uten konserveringsmiddel!). :-)
OK, Let's start! 

Moussaka


Moussaka er en av mine favorittmiddager. Moussaka fines i mange varianter, og er opprinnelig en Middlehavsrett. Vanligvis har Moussaka ett lag med potetmos, som er det øverste laget. Men jeg har ikke det i min oppskrift, fordi jeg liker å servere Moussaka med ris (ja, vi liker å ha ris med alt!). Jeg synes det går perfekt med ris. Jeg har også gjort en annen endring fra den tradisjonelle oppskriften. I stedet for å blande hvitløk, tomatpuré, tomatskiver og krydder én etter én, bruker jeg et glass taco-saus! Taco-saus har allerede alle ingrediensene vi trenger for Moussaka og er derfor enklere og raskere. Det vil spare dere en god del tid. Av og til må man prøve å forenkle oppskrifter (når det er mulig).

Forresten, hvis du er vegeterianer, kan du utelate kjøttdeig og bare bruke aubergine og potetmos. Det smaker fortsatt fantastisk, hvis du er en 'aubergine-lover' som meg! :)


Tzatziki - Gresk Forrett med Yoghurt


Tzatziki er en gresk 'Meze' eller 'Mezze' som er laget av yoghurt, agurk og hvitløk. Tzatziki er svært likende til 'Mast O-Khiar' som er en persisk mezze. 'Meze' er et utvalg av små retter som serveres før hovedretten. Tzatziki kommer også av og til i tyrkiske tapas menyer eller tyrkisk Meze. Jeg har også noen ganger brukt den som saus til burger eller kebab. De går perfekt sammen!


Passe for 2 personer
Tid: Det tar ca. 10 minutter

Du trenger:

  • 1/2 kopp Gresk Yoghurt
  • 1/2 kopp Agurk - delt i småbiter
  • 2 Hvitløksfedd - knust
  • 1 ss hakket fersk Dill eller Mynte (valgfritt)
  • 1 ss Sitronsaft
  • Salt og svart Pepper - etter smak
Slik gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene og avkjøl i kjøleskapet i minst én time for å la smakene blandes helt.
Enjoy! :-)

Garam Masala Krydder - En lett oppskrift

Jeg vet det ikke alltid er mulig å kjøpe alle asiatiske krydder og ingredienser her i Norge, men heldigvis er det mulig å lage mange selv. Jeg vil dele noen oppskrifter her!

'Garam Masala' er en indisk krydderblanding. Jeg har funnet denne oppskriften i en engelsk blogg og den passet min smak! Jeg vet ikke om det er helt det samme som originalt Garam Masala, men det fungerer!

Ok, let's start!

Du trenger:
  • 1 ss malt Spisskummen
  • 1 1/2 ts malt Korianderfrø
  • 1 1/2 ts malt Kardemomme
  • 1 1/2 ts malt svart Pepper
  • 1 ts malt Kanel
  • 1/2 ts malt Nellik
  • 1/2 ts malt Muskat
Slik gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt og hell blandingen i en krukke. Krydderet lagres et kjølig og tørt sted.