Kylling-Kebab med Safran og Yoghurt



Sola skinner; alt er fine! (jeg synger)! :-) Nå er det sol og fint og tid for grilling! Da jeg tidligere bodde i et varmt land, var det en selvfølge å ha sol og fint vær hver dag og jeg tenkte ikke på det. Men her i Norge, setter jeg stor pris på dager med sol og godt vær! Det er en fantastisk følelse når våren kommer, med lange lyse dager etter kalde mørke vinterdager! For meg er det å grille på en solfylt dag den beste måten å ha en super dag sammen med familie og venner. Jeg skal nå forklare hvordan dere kan lage smakfull kylling-kebab :-)


Denne kylling-kebaben kan lages på grillen ute eller i ovnen inne. Grillede eller stekte tomater er et 'MUST' med kylling-kebab! Hvis dere griller kyllingen i ovnen, stek tre eller fire tomater i 1 ss smør og dryss salt og pepper over, så blir tomatene veldig bra med kebaben! Ok, Lets try!

Tid: Det tar ca. 1 time


Du trenger:
  • 1 kg beinfrie Kyllingbryst eller lår (lår kan være med bein) - jeg bruker begge deler
  • 2 små Løk 
  • 1 grønn Paprika
  • 1/4 ts knust Safran 
  • 3 til 4 ss Olivenolje
  • 2 ss Yoghurt
  • 2 ss fersk Sitronsaft
  • Salt og sort Pepperpulver - etter smak
Rett etter kylling-kebaben er grillet, trenger du:
  • 2 ss Smør
  • 1 ss Sitronsaft
  • 1 ss Safranvann
Slik gjør du:
  1. Skjær kyllingbrystene til små 3x3cm kuber. Kyllinglår med bein trenger du ikke å skjære i kuber. 
  2. Skjær løk og paprika i skiver (én av løkene kan skjæres i større biter for å grilles sammen med kyllingbrystene).
  3. Tilsett safran i 3 ss kokende vann og la det stå i minst 10 minutter for å lage safranvann.
  4. Bland i en stor skål kyllingkuber, lår-stykker, løk, paprika, yoghurt, safranvann, olivolje, sitronsaft, salt og pepper.
  5. Dekk blandingen med lokk eller plastfolie, og la det stå i kjøleskap i 8 til 12 timer (eller over natten).
  6. Tre biter av kyllingbryst (og løk og paprika hvis du ønsker) på grillspyd.
  7. Grill kyllingspydene og kyllinglårene over kullgrill eller gassgrill (230 C) i ca 5 minutter på hver side.
  8. Smelt smøret i stekepanne på middels varme og løft pannen bort fra varmen. Tillsett safranvann og sitronsaft, og gni smørblandingen over hele kylling-kebaben. 
Dere kan servere kylling-kebab med ris eller flatbrød, og sammen med grillede grønnsaker. Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar