I dag har vært veldig fin vær. Sola skinte og det har vært passende varmt! Så jeg tenkte å ha noe middag-sandwicht, ikke noe varmmat! Jeg tenkte å lage en nesten vegetar mat til middag. Det er fint at man ikke spise kjøtt hver enste dag! I dag er det en persisk inspirert mat med ferske urter, valnøtt og egg. En liten tips: for å hakke urtene bruker jeg kjøkkenmaskin. De blir veldig fin hakket! :-)
Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 35 minutter
Du trenger:
- 1/2 kopp fersk Koriander - finhakket
- 1/2 kopp fersk Persille - finhakket
- 1/3 kopp tørket Dill
- 2 blader av isberg-Salat - finhakket
- 2 Hvitløkfedd - skrellet og knust
- 1/2 ts Gurkemeie
- 1/2 ts Salt
- 1/2 ts sort Pepper
- 1/4 kopp Valnøtt (kan sløyfes)
- 1/4 kopp tørket Tranebær (kan sløyfes)
- 1/4 ts Bakepulver
- 3 stor Egg
- 2 ss Oliven Olje
Slik gjør du:
- Bland godt koriander, persille, dill, salat, hvitløkk, gurkemeie, bakepulver, tranebær, valnøtt, salt og pepper i en skål.
- Visp sammen hele egg i en bolle. Bland egg i urter-blandingen. Bland godt.
- Hel 1 ss olje i en stekepanne over middels varme. Øs urter-blandingen i stekepannen og stek i ca. 10 minutter. Snu frittata og tilset 1 ss olje til. Stek ytterligere i ca. 10 minutter.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar