Persisk Urter Frittata med egg og valnøtt



I dag har vært veldig fin vær. Sola skinte og det har vært passende varmt! Så jeg tenkte å ha noe middag-sandwicht, ikke noe varmmat! Jeg tenkte å lage en nesten vegetar mat til middag. Det er fint at man ikke spise kjøtt hver enste dag! I dag er det en persisk inspirert mat med ferske urter, valnøtt og egg. En liten tips: for å hakke urtene bruker jeg kjøkkenmaskin. De blir veldig fin hakket! :-)




Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 35 minutter

Du trenger:
  • 1/2 kopp fersk Koriander - finhakket 
  • 1/2 kopp fersk Persille - finhakket 
  • 1/3 kopp tørket Dill 
  • 2 blader av isberg-Salat - finhakket 
  • 2 Hvitløkfedd - skrellet og knust  
  • 1/2 ts Gurkemeie
  • 1/2 ts Salt
  • 1/2 ts sort Pepper
  • 1/4 kopp Valnøtt (kan sløyfes) 
  • 1/4 kopp tørket Tranebær (kan sløyfes)
  • 1/4 ts Bakepulver 
  • 3 stor Egg
  • 2 ss Oliven Olje 
Slik gjør du: 
  1. Bland godt koriander, persille, dill, salat, hvitløkk, gurkemeie, bakepulver, tranebær, valnøtt, salt og pepper i en skål.
  2. Visp sammen hele egg i en bolle. Bland egg i urter-blandingen. Bland godt. 
  3. Hel 1 ss olje i en stekepanne over middels varme. Øs urter-blandingen i stekepannen og stek i ca. 10 minutter. Snu frittata og tilset 1 ss olje til. Stek ytterligere i ca. 10 minutter. 
Serveres med Pita brød og aubergine-yoghurt saus (se oppskriften her)

Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar