Thailands mest kjente retten er Pad Thai. Man kan lage den med enten reker, kylling eller biff. Jeg foretrekker reker. Pad Thai var en av mine favorittretter, da jeg bodde i Asia. Men det var bare en problem med det. I den opprinnelige oppskriften er mye olje og det er ikke veldig sunn. Så jeg prøvde å lage den selv i stedet for å spise det ut. Jeg tror min oppskrift er like god men mye sunnere! :-)
Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca 25 minutter
Du treger:
- 150 g Ris Nudel - jeg bruker Quang Nudler som er min favoritt
- 2 Hvitløkfedd - knust
- 2 ss brunsukker
- 3 ss Soyasaus
- 1 1/2 ss Fiskesaus
- 1 1/2 ss fersk Sitronsaft
- 1/2 ss Chilisaus
- 3 ss Olje
- 20 stor Reker
- 2 Egg
- 1/2 kopp skjært Grønn Løk
- 1 kopp Bønne Spirer
- 1/4 knust salte Peanøtter
- 2 ss fersk hakket Koriander - til pynt
- Kok nudler etter anvisningen på pakken.
- Bland i en skål sukker, soyasaus, fiskesaus, sitronsaft og chilisaus og sett til side.
- Tilsett olje til en stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløken til olje og stek i 1 minutter.
- Tilsett reker, grønn løk, spirer til hvitløken og stek i 2 minutter eller til reker er rosa og kokt.
- Tilsett egg til reker-blandingen og bland vel og kok ytterligere i 2 minutter.
- Tilsett nudler og saus til reker-blandingen og bland vel ingrediensene.
- Serveres varm med peanøtter og koriander eller fersk chili på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar