Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 25 minutter
For Pannekake
Du trenger:
- 1 kopp Mel (jeg bruker 3/4 Hvetemel og 1/4 Rug Grov blanding)
- 1/2 ts Bakepulver
- 1/2 ts Natron eller Baking Soda
- 1/4 ts salt
- 1 1/2 ss sukker
- 1 ss Sjokoladepulver
- 1 stort egg
- 2/3 kopp Gresk Yoghurt
- 1/3 kopp Vann (eller melk)
- 1 ss Smør, smeltet og avkjølt
Slik gjør du:
- Bland godt mel, bakepulver, natron, salt, sjokoladepulver og sukker i en bolle.
- Bland egg, vann, yoghurt og smør i en annen bolle.
- Bland egg-blandingen med mel-blandingen. Visp god så røren blir jevn. Om den blir så tykk, kan du ha i litt melk eller vann.
- Smør en stekepannen med en kjøkkenpensel over middels varme. Bland det inn i røren før stekingen begynner.
- Hell så mye røre i om gangen at bunnen blir dekket når du dreier på pannen.
- La pannekaken bli gyllen-brun under og snu den med en spade. Stek videre for flere sekunder.
- Gjør det samme hver gang til brukes opp røren.
For Morell Saus:
Du trenger
- 1 kopp Morell - uten stein
- 1/4 kopp Vann
- 1/2 kopp Sukker
- 2 ts Maisenna
- 1 ss Sitronsaft
Slik gjør du:
- Bland morell, vann og sukker i en gryte.
- Kok over høy varme i ca. 5 minutter.
- Lavere varme (til middels varme) og tilsett maisenna til morell-blandingen. Kok til blandingen blir tykkere.
- Slå av varmen og tilsett sitronsaft.
Enjoy! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar