Ovnsstekt Poteterbåter toppet med Ost


OK, nå er tid for ovnsstekt poteterbåter. Potet er full av næringstoffe samme som vitamin C og Kalsium. Det er viktig at bruker dere poteter med skall. De fleste næringsstoffene i poteten er i og rett under skallet. Det er også bedre at man ikke steker potet i masse olje! Jeg liker denne oppskriften, fordi potetene smaker utrolig god, men de er ikke stekt i så mye olje som vanlig pommes frites. Let's start!

Tid: Det tar ca. 45 minutter

Du trenger:
  • 3 stor Poteter med skall 
  • 1/2 ss Oliven Olje 
  • 1 ts Salt
  • 1/2 ts Hvitløkpulver
  • 1 1/2 ts Gurkemeie 
  • 1/3 ts røkt Paprika
  • 1/2 ts malt Spisskummen 
  • 1 kopp strimlet Gulost - kan brukes Tofu hvis du er vegetarianer som spis ikke ost
  • 1 Grønn Løk - skjært i 2 cm biter 
  • 1/2 kopp biter av stekt Bacon - ikke bruk hvis du er vegetarianer 
  • 2 ss Gresk Yoghurt 
Slik gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 220 C. 
  2. Vask potetene godt og del i båter.
  3. Bland oliven olje, salt, hvitløkpulver, spiskummen, gurkemeie og røkt paprika i en stor skål. Tilsett poteter til krydder-blanding og bland dem vel.
  4. Legg potetene i et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter eller til potene er sprø og gyllen. 
  5. Sett potetene i en form i en reke og topp med bacon og ost og kok i ovnen i 5 minutter eller til osten smelter. 
  6. Ta potetene ut av ovnen og topp med grønn løk og yoghurt. 
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar