OK, nå er tid for ovnsstekt poteterbåter. Potet er full av næringstoffe samme som vitamin C og Kalsium. Det er viktig at bruker dere poteter med skall. De fleste næringsstoffene i poteten er i og rett under skallet. Det er også bedre at man ikke steker potet i masse olje! Jeg liker denne oppskriften, fordi potetene smaker utrolig god, men de er ikke stekt i så mye olje som vanlig pommes frites. Let's start!
Tid: Det tar ca. 45 minutter
Du trenger:
- 3 stor Poteter med skall
- 1/2 ss Oliven Olje
- 1 ts Salt
- 1/2 ts Hvitløkpulver
- 1 1/2 ts Gurkemeie
- 1/3 ts røkt Paprika
- 1/2 ts malt Spisskummen
- 1 kopp strimlet Gulost - kan brukes Tofu hvis du er vegetarianer som spis ikke ost
- 1 Grønn Løk - skjært i 2 cm biter
- 1/2 kopp biter av stekt Bacon - ikke bruk hvis du er vegetarianer
- 2 ss Gresk Yoghurt
- Forvarm stekeovnen til 220 C.
- Vask potetene godt og del i båter.
- Bland oliven olje, salt, hvitløkpulver, spiskummen, gurkemeie og røkt paprika i en stor skål. Tilsett poteter til krydder-blanding og bland dem vel.
- Legg potetene i et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter eller til potene er sprø og gyllen.
- Sett potetene i en form i en reke og topp med bacon og ost og kok i ovnen i 5 minutter eller til osten smelter.
- Ta potetene ut av ovnen og topp med grønn løk og yoghurt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar