Spaghetti med Aubergine og Yoghurt (med eller uten Kjøttboller)


Ok, denne spaghettien med aubergine er skikkelig velsmakende! Den er inspirert av en persisk 'side dish' som heter Kashk Badenjan som serveres med brød. På én nettside har jeg også sett denne maten bli servert med pasta. Det var en god idé, syntes jeg. Så prøvde jeg selv og det var absolutt genialt! Den opprinnelige oppskriften var uten kjøtt, men en kan steke kjøttboller og servere dem med denne spaghettien. Det blir veldig bra! Jeg foretrekker heller å grille auberginen på grill eller gass enn å steke den i ovnen. Men det er bare en personlig preferanse. Å lage spaghettien med aubergine på denne måten er ikke vanlig, men jeg er sikker på at den blir en favoritt hos dere.



Passer for 2 personer

Kylling-Kebab med Safran og Yoghurt



Sola skinner; alt er fine! (jeg synger)! :-) Nå er det sol og fint og tid for grilling! Da jeg tidligere bodde i et varmt land, var det en selvfølge å ha sol og fint vær hver dag og jeg tenkte ikke på det. Men her i Norge, setter jeg stor pris på dager med sol og godt vær! Det er en fantastisk følelse når våren kommer, med lange lyse dager etter kalde mørke vinterdager! For meg er det å grille på en solfylt dag den beste måten å ha en super dag sammen med familie og venner. Jeg skal nå forklare hvordan dere kan lage smakfull kylling-kebab :-)


Denne kylling-kebaben kan lages på grillen ute eller i ovnen inne. Grillede eller stekte tomater er et 'MUST' med kylling-kebab! Hvis dere griller kyllingen i ovnen, stek tre eller fire tomater i 1 ss smør og dryss salt og pepper over, så blir tomatene veldig bra med kebaben! Ok, Lets try!

Hva er Gurkemeie?

Flere dager siden spurte en venn hva er Gurkemeie som bruker jeg av og til i mine oppskrifter. Så tenkte jeg at kanskje det er en god idé å skrive flere setninger om gurkemeie. 

Gurkemeie, Curcumin eller indisk safran hører til ingefærfamilie og er mest produsert i India (http://no.wikipedia.org/wiki/Gurkemeie). Gurkemeie har vært brukt medisinsk og matlaging i lang tid, spesielt i India, Persia, Kina og Indonesia. Jeg bruker gurkemeie for å fjerne dårlig lukt av kjøtt særlig lam og svin kjøttdeig samtidig legge god smak og farge. Jeg tilsetter gurkemeie til varm oljen og steker den for flere sekunder før tilsette løk og kjøtt for ekstra aroma.

Yoghurt og Sjokolade Pannekake med Morell Saus


Jeg liker en god frokost. Så, av og til bruker jeg mer tid på det. Da blir det pannekake for frokost! Jeg liker pannekake veldig mye og liker å ha det som middag også. Men jeg foretrekker pannekake med yoghurt enn med melk. Den blir finere synes jeg. I tillegg bruker jeg i denne oppskriften sjokoladepulver for å gi den litt ekstra smak. Nå er også morell sesong, så hvorfor ikke litt ekstra fruktig! :-)

Persisk Urter Frittata med egg og valnøtt



I dag har vært veldig fin vær. Sola skinte og det har vært passende varmt! Så jeg tenkte å ha noe middag-sandwicht, ikke noe varmmat! Jeg tenkte å lage en nesten vegetar mat til middag. Det er fint at man ikke spise kjøtt hver enste dag! I dag er det en persisk inspirert mat med ferske urter, valnøtt og egg. En liten tips: for å hakke urtene bruker jeg kjøkkenmaskin. De blir veldig fin hakket! :-)




Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 35 minutter

Grillet Aubergine og Yoghurt Dipp

I dag fikk jeg endelig prøve gasskomfyren min! Det var helt fantastisk. Det er flere ting som bare smaker mye bedre tilberedt på gasskomfyr! Jeg grillet aubergine, som er min favoritt blant grillede grønsaker. Det lukter så god med litt røyk-lukt! Dere kan grille auberginen for denne oppskriften på grillen eller i ovnen (i min oppskrift brukes ovnen). Dippen er fantastisk med tortillachips, eller som saus på hamburger og smørbrød. 

Ovnsstekt Poteterbåter toppet med Ost


OK, nå er tid for ovnsstekt poteterbåter. Potet er full av næringstoffe samme som vitamin C og Kalsium. Det er viktig at bruker dere poteter med skall. De fleste næringsstoffene i poteten er i og rett under skallet. Det er også bedre at man ikke steker potet i masse olje! Jeg liker denne oppskriften, fordi potetene smaker utrolig god, men de er ikke stekt i så mye olje som vanlig pommes frites. Let's start!

Pasta med Avocado og Kylling


Vel, det er ikke så mye å si. Denne pastaen med avocado og kylling er veldig lett å lage og er samtidig veldig velsmakende. Har du flere avocadoer som er modne og har lyst på noe annet enn Guacamole? Da er denne oppskriften perfekt! :-) 

Passer for 2 personer
Tid: Det tar ca. 30 minutter

Thailandsk Reker Pad Thai - Reker og Nudler



Thailands mest kjente retten er Pad Thai. Man kan lage den med enten reker, kylling eller biff. Jeg foretrekker reker. Pad Thai var en av mine favorittretter, da jeg bodde i Asia. Men det var bare en problem med det. I den opprinnelige oppskriften er mye olje og det er ikke veldig sunn. Så jeg prøvde å lage den selv i stedet for å spise det ut. Jeg tror min oppskrift er like god men mye sunnere! :-)

Favoritt Sjokoladekake - Glutenfri


Det er ikke så mye å si i dag. Jeg liker kake, særlig når er med hyggelige selskap :-) En god kombinasjon! Og jeg elsker sjokolade. Jeg elsker også moreller som er helt møden nå! Moreller kommer rett fra hage! Ekstra små stikkelsbær er også fra vår liten hage.

Fine røde moreller, nettopp plukket!
Så, hva kan jeg si mer? Ah, denne kake oppskrift er gluten-fri! Så bra, ikke sant? :-)   
Forresten, jeg liker ikke veldig søte kaker og derfor min kaker er velsmakende men ikke så søt! :-)

Pizza med Fersk Basilikum, Mozzarella og Kjøttdeig

I dag plukket jeg vår basilikums. Vi plantet basilikumsfrøene på slutten av vår og nå de har blitt helt fin. De lukte så godt! Vi hadde også Mozzarella og Pizza ost-blanding, så jeg tenkte å lage pizza. Jeg trives en god pizza og film kveld. Forresten liker jeg ikke italienske pizza. Italienske pizza er så tinn og tørr for meg. Jeg liker at bunnen av pizza være litt tykkere og litt fuktig med masse forskjellige ting på toppen! Så, her er min spesialitet pizza som er fult av smak og veldig sunn. 

Koreansk Kylling Teriyaki - Yangnyom Tak


I går begynte jeg dagen med litt meditasjon på veranda. Jeg satt der og drakk min grønn te og så på naturen og hørte på fantastisk 'Erhu' musik mens prøvde å være 'mindful'. Det var fantasktisk! Jeg fikk masse god energy! Å gjøre meditasjon og litt daglig body-mind trening er en av mine gleder. Alle tenker at å gjøre meditasjon betyr å gjøre noe spesiel eller noe 'mambo jambo'. Men meditasjon betyr, rett og slett, å være 'in the state of stillness'. Og det hjelper å fokusere bedre og redusere stress, også å være tilstede. Jeg liker asiatisk filosofi om 'mindfulness' og 'meditasjon' og lese mye om det. Etterpå tenkte jeg at dagens meny også vil være asiatisk mat i dag :-D

Denne kylling teriaki er en koreansk hovedrett. Jeg brukte ikke 'pepper paste' som er en koreansk ingrediens og jeg kunne ikke finne her. Men kyllingen ble fantastisk uansett.
Viktig: Jeg anbefaler at marinert kylling står minst 30 minutter i kjøleskapet før begynne å steke den. Så kyllingen blir mer velsmakende. OK, let's start!